Sedam zagrebačkih vijećnika Mosta izašlo iz stranke

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SEDAM zagrebačkih vijećnika Mosta napustilo je stranku. Objavili su to u priopćenju koje su poslali medijima.

"Dužnost nam je obavijestiti vas da se naša skupina od 7 zagrebačkih vijećnika zbog zanemarivanja središnjih tijela Mosta Nezavisnih Lista, više ne identificira s tom strankom te tako nastavljamo svoj rad kao nezavisni vijećnici.

Previše se skupilo nezadovoljstva u nama, primarno unutarnjim funkcioniranjem i ustrojstvom Mosta NL. S tugom i razočaranjem možemo kazati da odustajemo od nečega što nas je u svim točkama našeg stremljenja razočaralo, od nečeg u što smo ulagali svoje ime,slobodno vrijeme, emocije, novac,poznanstva i sve drugo što nas je vodilo istom cilju", napisali su u priopćenju vijećnici gradskih četvrti Vlado Marić, Ratko Bedeković,  Vladimir Marić, Pero Ivančić, Sandra Bartulović, Damir Grgić i Ivan Totić.

"Siti smo stranačke netransparentnosti"

"Mi nikada nismo kalkulirali, nikada nismo ni u primislima računali da bi mogli postati nečiji žetončići. To je politika koja je rezervirana za HDZ,SDP i slične protiv kojih smo se borili. Ovo je ekipa koja nije niti jednom pokleknula. Mi svjesno izlazimo iz MOST-a jer smo marginalizirani u Zagrebu kao neformalna organizacija i osobe od onih u vrhu stranke kojima smo dali svoje povjerenje.

Zasitili smo se stranačke netransparentnosti i nemogućnosti sudjelovanja članstva u donošenju važnih i strateških odluka za našu dojučerašnju stranku.

Osobito se to odnosi na Grad Zagreb gdje se sve ovo vrijeme izbjegavala ustrojiti Gradska koordinacija MOST-a NL. Unutarstranački izbori stranke su posebna priča i u nedogled se odgađaju.

"Demokracija u Mostu je mrtva"

Demokracija u Mostu je umrla. Suvišno je bilo što reći kako se pregovori o izlasku za nadolazeće parlamentarne izbore s potencijalnim partnerom započnu tako kasno, odvijaju toliko dugo da bi se na koncu neuspješno prekinuli i završili, što je krajnje neprihvatljivo.Neshvatljivo je i da su sve odluke u svezi s tim procesom donosile dvije ili tri osobe, bez ikakvih konzultacija s Glavnim Odborom, što je u suprotnosti sa Statutom stranke.

Želimo svima kazati, prijatelji dragi, mi nismo iz MOST-a izbačeni, mi smo svojevoljno raskinuli članstvo i povezanost zbog nezadovoljstva njegovim funkcioniranjem. Mi smo se odlučili od toga distancirati. Mi smo određene ideje priželjkivali, živjeli i oko istih se jako trudili.

MOST-u NL i njegovim novim „ kapitalcima“ želimo puno uspjeha na predstojećim izborima!", stoji u priopćenju.

Pročitajte više