Sedmero mladića brutalno ubijeno u Brazilu

UNAKAŽENA tijela sedmero mladića pronađena su u napuštenom automobilu u ozloglašenoj sirotinjskoj četvrti Rio de Janeira. Smatra se da su mladići najnovije žrtve teritorijalnih ratova između suparničkih bandi.

Teritorijalni ratovi među bandama dilera droge proteklih su godina pretvorili Rio de Janeiro u jedan od najopasnijih gradova na svijetu po stopi ubojstava i nasilnih zločina.

Žrtve su vjerojatno odabrane nasumice; mladići su upravo bili na putu prema obližnjem nogometnom igralištu kad su članovi bande zaustavili autobus kojim su putovali i odvukli ih iz vozila. Jedan od mladića uspio je pobjeći i upozoriti policiju. Ostale žrtve su mučene prije nego što su upucani iz velike blizine nakon čega su napadači osakatili njihova tijela, odsjekli im glave i udove. Samo je jedan od mladića bio stariji od 18 godina. Najmlađi je imao tek 14.

Policija smatra da su mladići žrtve teritorijalnog rata između dvije favele (sirotinjske četvrti): Vila do Joao i Morro do Adeus. "Te dvije favele bore se za kontrolu nad rasparčavanjem droge u ovoj regiji", izjavio je šef policije Jader Amaral, prenosi CNN.

P.V.

Pročitajte više