Sedmogodišnja Australka jedva preživjela napad klokana, spasio je očuh

SEDMOGODIŠNJA djevojčica koju je napao pobješnjeli klokan dok se igrala na izletištu u Novom Južnom Walesu u Australiji zadobila je podljeve i ogrebotine na rukama, nogama, licu, vratu i leđima.

Makayla McEvoy igrala se u blizini skupine klokana, a jedan klokan zatim se odvojio iz skupine, pojurio prema njoj, srušio je na tlo i počeo je udarati, javlja ABC News.

Majka djevojčice Emma McGovern rekla je kako je životinja skočila Makayli na leđa, srušila je i počela skakati po njoj, a u pomoć je tada priskočio njezin očuh Mitch McGovern, koji je prvo pomislio kako je sedmogodišnjakinja mrtva jer se nije micala niti puštala ikakve zvukove.

Makayla je hitno prebačena u bolnicu u kojoj su joj sanirane ozljede, a unatoč vrlo traumatičnom iskustvu s klokanom i dalje želi biti veterinarska kirurginja kada odraste.

Prenapučenost klokana veliki je problem u Australiji, a kada se to spoji s urbanizacijom, često se događa da klokani žive u blizini ljudi.

Klokani su životinje koje će ili pobjeći, ili napasti, uglavnom ono prvo, no ako se osjete ugroženima,  pojurit će u napad.

Pročitajte više