Dječak detaljno opisao kako ga je obučavao ISIS: "Učili smo kako rezati glave i raskomadati ih"

Screenshot: YouTube
 
SEDMOGODIŠNJI dječak kojeg je ISIS zatočio na dvije i pol godine otkrio je potresnu priču o obučavanju djece za ubijanje i rezanje glava, piše Daily Mail.
 
Na internetu je objavljen video vjerojatno snimljen u Kurdistanu, a u kojemu dječak, pripadnik kurdske etnoreligijske skupine Jezidi iz Iraka, opisuje kako je ISIS zatočenu djecu obučavao brutalnim tehnikama ubijanja.
 
Više od 1000 djece podučavali kako "noževima rezati glave, hvatati ih i raskomadati"
 
"Nosili smo oružje i pucali. Rastavljali smo i sastavljali oružje. Zatim su nas naučili kako noževima rezati glave, uhvatiti ih i raskomadati", rekao je vidno potreseni dječak.
 
ISIS je navodno zatočio više od 1000 jezitske djece u svojim bazama. Službenici strahuju da su djeca "tempirane bombe" spremne raspršiti se po svijetu i izvoditi terorističke napade.
 
Zaboravio vlastiti jezik, isprali mu mozak radikalnom ideologijom
 
Dječak je u dvije i pol godine zaboravio vlastiti jezik i njegova obitelj je izjavila da se očajnički trude "ukloniti" utjecaj ISIS-a na njega jer djeci također pokušavaju "isprati mozgove" svojom radikalnom ideologijom.
 
Dječak je navodno otet 2014. u napadu na Sinjar u Iraku. Tada je ISIS pobio tisuće Jezidi muškaraca i prisilio žene na brak s islamskim borcima, a više od 40 000 Jezida ostalo je zatočeno u planinama bez vode, hrane i medicinskih sredstava, što je dovelo do izbjegličke krize.

Pročitajte više