Sedmorica u Italiji silovala djevojku. Jedan plakao na sudu: "Uništio sam si život"

Screenshot: Nadzorna kamera

PRIJE mjesec dana u Palermu su 19-godišnju djevojku silovala sedmorica muškaraca. Suđenje je u tijeku, a talijanski mediji su objavili njihove iskaze na sudu. Cristian Maronia, 19-godišnjak koji je uhićen zajedno sa šest prijatelja, na sudu se rasplakao.

"Uništio sam si život, ispričavam se. Tužan sam zbog ovoga što se dogodilo, ispričavam se djevojci i njezinoj obitelji. Rekli su mi da je djevojka pristala", rekao je na sudu. 

"I ja imam djevojku i nikad ne bih takvo nešto napravio. Nisam poznavao djevojku, nikad je prije nisam vidio", dodao je.

Svjedočio je i drugi muškarac optužen za silovanje. "Trebao sam otići, nisam trebao ostati. Nisam shvaćao što se događa", rekao je Samuele La Grassa.

Prema optužbama djevojku, koja je bila pod utjecajem alkohola, muškarci su odveli u izolirani dio središta grada i tamo je naizmjence silovali te sve snimili. Jedan je maloljetan, a najstariji ima 22 godine. Uhićeni su mjesec dana nakon silovanja. Ostala petorica bi trebala svjedočiti danas. Društvenim mrežama se šire njihove fotografije.

Maloljetnik, koji je jučer priznao silovanje, pušten je iz zatvora, ali se tužiteljstvo žalilo na njegovo puštanje.

Pročitajte više