Seehofer: Maksimum prihvata izbjeglica je 200 tisuća godišnje

Foto: FAH

BAVARSKI premijer Horst Seehofer smatra da je krajnja granica za prihvat izbjeglica 200 tisuća po godini. U intevjuu za njemački Bild, Seehofer je objasnio kako s tom brojkom Njemačka može osigurati dobru integraciju, a sve što je preko toga dovodi do problema.

"Krajnji cilj 2016. je smanjiti dolazak migranata. Od tog cilja smo daleko udaljeni. U prosincu je dnevno dolazilo oko 4 tisuće izbjeglica u Bavarsku. Kada bi se nastavio takav tempo, godišnje bi imali oko 1,5 milijuna migranata. To je više nego 2015. godine i ne bismo mogli do podnijeti, rekao je Bildu Seehofer.

U protekloj je godini tako u Bavarsku ušlo 1,1 milijuna izbjeglica te zbog toga Seehofer poziva na internacionalnu solidarnost. "Što je tu kršćanski ako jedna država poput Njemačke sama rješava svjetski problem izbjeglica? Kršćanski bi bilo kada bi sve zemlje članice Europske unije prihvatile migrante," objašnjava Seehofer iz CSU-a.

Egoziam je jasno vidljiv u Europi, naglašava predsjednik CSU-a, a SAD i susjedne države Sirije snose odgovornost za problem izbjegličke krize. Seehofer se zalaže da se sve izbjeglice bez putovnice vraćaju. "Jednom moramo započeti sa sankcijama. Ljudi koji dolaze k nama, prošli su nekoliko država u kojima su se osjećali napušteno. Moramo zbog toga slijediti zakon u Njemačkoj kao i Europi: Svatko tko želi ući u Njemačkoj mora imati putoovnicu," dodaje Seehofer.

Pročitajte više