Šef KBC-a Split o smrti Matijanića: Traju nadzor i razgovori, sve ćemo objaviti

Foto: FAH

ŠEF KBC-a Split Julije Meštrović, kojeg se spominjalo kao mogućeg HDZ-ovog kandidata na nedavnim izborima za splitskog gradonačelnika, oglasio se o smrti Indexovog novinara Vladimira Matijanića.

Kaže kako je bolnica pokrenula postupak unutarnjeg nadzora te će uskoro predstaviti izvješće.

​​"​Za dio okolnosti koje se vezuju za rad naše bolnice već ranije smo​ pokrenuli postupak unutarnjeg nadzora i obavili razgovore s osobljem.​ U stalnom smo kontaktu s ministrom zdravstva te ćemo zajedno uskoro​ predstaviti izvješća koja će utvrditi jesu li poduzimane radnje od​ strane svih ustanova bile u skladu s propisanim procedurama za pružanje​ odgovarajuće medicinske pomoći pacijentu", izvijestio je Meštrović u priopćenju. 

Dodao je da će o svim nalazima biti pravodobno izviješteno.

"Po nalogu ministra zdravstva obavljaju se radnje radi utvrđivanja​ svih relevantnih činjenica oko postupanja prilikom pružanja medicinske​ pomoći Vladimiru Matijaniću u Zavodu za hitnu medicinu i u​ KBC-u Split​. Zdravstvena inspekcija Ministarstva​ zdravstva obavlja uvide u dokumentaciju i razgovore sa svim osobama u​ zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u ovaj događaj", stoji u priopćenju.

>> Imate li loša i neugodna iskustva sa splitskom bolnicom i hitnom pomoći možete nam ih opisati i poslati na desk@index.hr

Pročitajte više