Šef misije BiH u Ujedinjenim narodima je anonimni glazbenik s MySpacea

IVAN BARBALIĆ, predstavljat će susjednu nam zemlju Bosnu i Hercegovinu u Ujedinjenim narodima, no široj javnosti u toj zemlji još uvijek nije jasno tko je Barbalić niti s kojim je referencama izabran kao šef misije BiH u sjedištu UN-a.

Šef studentske organizacije

Barbalića je danas izabralo Predsjedništvo BiH, a na prijedlog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Dosadašnje iskustvo Barbalića jedino uključuje "predsjednikovanje" i osnivanje studentske organizacije ACIPS. Barbalić je inače bavi i glazbom, a njegov profil aktivan je na MySpaceu gdje se mogu čuti njegovi uradci.

Njegova studentska organizacija među prvima je čestitala svom dojučerašnjem predsjedniku odlazak u New York, riječima kako je riječ o važnoj pobjedi nevladinog sektora.

"Izabrana je osoba iz nevladinog sektora čime se daje priznanje radu ovog sektora i otvaraju vrata novim ljudima da utječu na razvoj i afirmaciju Bosne i Hercegovine. Za budućnost naše zemlje krucijalno je uključivati osobe iz nevladinog sektora koji je jedan od stupova razvoja i napretka BiH", stoji u priopćenju ACIPS-a.

Politička javnost još "u čudu"

Inače glavni cilj ACIPS-a  je, kako kažu na službenim stranicama, promocija mladih obrazovanih ljudi u društvu, kao i stvaranje prilika za njihovo učešće i utjecaj na procese donošenja odluka.

Politička javnost u Sarajevu još uvijek pokušava odgonetnuti tko je Barbalić, pa su danas tako izostale reakcije političkih stranaka.

M.M.
Foto:MySpace

Pročitajte više