KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Šef požeškog stožera ima koronu. Unatoč izolaciji, s djetetom kosi travu na ulici

NAČELNIK Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije Vedran Neferović pozitivan je na koronavirus, a unatoč tomu što mu je propisana kućna izolacija, on svoje vrijeme ne provodi u kući. 

>> Na koronu pozitivni šef Stožera Požeško-slavonske županije i jedan liječnik

Naime, 034portal objavio je slike kako načelnik stožera uređuje travnjak pred svojom kućom.

"Ograničiti kretanje pacijenta po kući i ograničiti zajednički prostor (...) Članovi kućanstva trebali bi boraviti u drugoj sobi ili, ako to nije moguće, održavati udaljenost od najmanje 1 m od bolesne osobe", stoji u odredbama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi kućne izolacije, a načelnik Stožera posao obavlja izvan kuće i to u blizini djeteta. 

Podsjetimo, Neferović je u srpnju komentirao kako je "fascinantan" broj kontakata koje su imali povratnici te da su se ljudi previše opustili. 

"Fascinantan je broj kontakata koje su pojedine osobe napravile od povratka iz Njemačke. Ta priča sad poprima malo veće brojke i sad nam je učiniti sve da pohvatamo kontakte i da spriječimo širenje zaraze. Trebali bi i sami pokazati malo više samokontrole, ako se vraćaju primjerice iz neke druge zemlje, onda bi prvih dana svakako trebali paziti da ipak ne ostvaruju previše kontakata s ljudima, jer se samo takvim ponašanjem može spriječiti nekontrolirano širenje zaraze", govorio je tada Neferović. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više