Šef Socijaldemokrata rekao s kime neće ići u koaliciju

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović poručio je danas u ime Saveza Naša Hrvatska kako žele radikalno promijeniti način na koji se upravlja Hrvatskom, istaknuvši da su njihov politički put ozbiljnost, odgovornost i dostojanstvo.

"Mi želimo radikalno promijeniti način na koji se upravlja Hrvatskom, i to u svim segmentima i svim područjima, to je najvažniji dio naše misije, a ne da budemo klijentelistička sekta koja se organizira tako da bi vlast shvatila kao plijen po kojemu će se dodjeljivati sinekure i unosni poslovi", kazao je Vidović nakon predaje Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijskih lista Saveza Naša Hrvatska.

Savez Naša Hrvatska

Savez Naša Hrvatska čine Socijaldemokrati, Hrvatski laburisti - stranka rada i Demokrati koji zajedno izlaze u osam izbornih jedinica, a u političkom savezu su i s IDS-om, PGS-om u osmoj izbornoj jedinici i Nezavisnom platformom Sjever u trećoj izbornoj jedinici.

"Primarno smo zainteresirani za naše ljude koji žive i koji žele živjeti u Hrvatskoj, želimo u našoj zemlji osigurali najbolje moguće uvjete za život. Ozbiljnost, odgovornost i dostojanstvo, to je naš politički put i to je ono što mi želimo građanima ove zemlje pokazati, da postoji alternativa", kazao je Vidović.

S desnicom neće

Naglašavajući vrijednost demokratskog procesa, izrazio je također uvjerenje da taj proces neće biti kontaminiran bilo čime što bi moglo dovesti u pitanje legalnost i legitimnost onih koji će biti izabrani.

Upitan s kim bi mogli surađivati nakon izbora, Vidović je rekao da treba pričekati rezultate. "Mi nismo ideološki fundamentalisti, ali ne možemo surađivati i biti u vlasti s onima koji osporavaju ljudska prava na bilo koji način, mislim primarno na desnicu. Ne možemo ni s onima koji su dokazali da državu, vlast, institucije shvaćaju kao svoj plijen i kao svoje leno", rekao je Vidović i dodao da su oni koji se nađu na tragu izgradnje jedne civilizirane, moderne, organizirane države njihovi partneri.

Poznata imena koja se nalaze na listama Socijaldemokrata su sindikalist Vilim Ribić, bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković te rukometni vratar Vlado Šola.

Pročitajte više