Šef Volkswagena: Nećemo Bugatti prodati Rimcu, to će riješiti Porsche

Foto: Index/EPA

HERBERT DIESS, CEO Volkswagen Groupa, izjavio je na godišnjem sastanku da "Bugatti neće biti prebačen na Rimac Automobile" i tako dao potvrdu informacijama koje postoje već nekoliko mjeseci, a govore o tome da će Rimac razvijati Bugatti.

Ali neće to raditi sam, nego u partnerstvu s Porscheom.

U rujnu 2020. godine pojavile su se informacije o tome da VW Group razmišlja o prebacivanju vlasništva nad Bugattijem na Rimac Automobile. Zauzvrat bi dobili određen udio u Rimčevoj firmi. O tome je govorio i šef Porschea u veljači ove godine.

"U ovom trenutku intenzivno razmišljamo kako osigurati razvoj Bugattija na najbolji mogući način. Rimac bi mogao u tome odigrati značajnu ulogu jer se ta dva brenda tehnološki uklapaju", rekao je šef Porschea Oliver Blume za Automobilwoche.

"Odgovornost za Bugatti prebačena na Porsche. To bi moglo potaknuti Rimca i Porsche da stvore partnerstvo"

Diess je na godišnjem sastanku istaknuo da će "odgovornost za Bugatti biti prebačena na Porsche", koji trenutačno ima udio od 24 posto u Rimac Automobilima. Diess dodaje da bi to moglo potaknuti Rimca i Porsche da stvore partnerstvo koje bi bilo zaduženo za daljnji razvoj Bugattija. 

Trenutačno se priprema teren za partnerstvo Rimca i Porschea. 

"Želimo da tranzicija bude odgovornost Bugattija prema Porscheu, a Porsche će vjerojatno utemeljiti partnerstvo s Rimcem, u kojem će imati manjinski udio", istaknuo je Diess, ali je kazao i da "još ništa nije finalizirano", prenosi Autocar.co.uk.

Bugatti je trenutno u fazi prelaska pod Porsche, koji će postati njegova krovna kompanija. Istovremeno, Porsche je udio u Rimac Automobilima povećao s 15.5 posto na 24 posto. U planu je stvaranje zasebne jedinice specijalizirane za napredne tehnologije i superautomobile.

Diess je dodao da je odluka da se odgovornost za Bugattija unutar Volkswagenovog koncerna prebaci na Porsche jer "vjerujemo da će Bugatti dobiti okruženje koje je jače nego što je ovdje u Wolfsburgu u segmentu obujma".

Pojasnio je.

"Ondje imamo više sinergija (između Bugattija i Porschea), poput karoserija od ugljičnih vlakana i baterija visokih performansi", zaključio je.

Pročitajte više