Šeks: HSS će i u HDZ-u imati jednog partnera

POZDRAVLJAJUĆI izaslanike glavne izborne skupštine HSS-a, Vladimir Šeks im je u ime HDZa poručio da će u ´poštenim stremljenjima za probitak hrvatskog naroda i u HDZ-u imati vjernog partnera i saveznika´, a predsjednik SDP-a i premijer Ivica Račan je istaknuo da je HSS stabilan i važan politički partner.

Član HDZ-ova Predsjedništva Vladimir Šeks rekao je da je ´HSS je čitavo stoljeće časno, odgovorno i savjesno na braniku promicanja nacionalnih interesa´.

Prenio je želje HDZ-a da HSS i u idućem razdoblju bude jedna od ključnih i odlučujućih snaga u hrvatskom i političkom životu.

Predsjednik SDP-a Ivica Račan je u ime Vlade izrazio želju da HSS i dalje bude sudionik u teškom poslu za boljitak hrvatskih građana.

Račan je naveo da je zajednički posao HSS-a i SDP-a u koalicijskoj Vladi težak i odgovoran.

Nismo i nećemo tajiti da nam nije lako, rekao je Račan, dodajući da su unatoč tome postignuti značajni rezultati, prije svega makroekonomska i politička stabilnost države.

Ti rezultati, kaže, omogućuju ulazak u drugu fazu borbe za standard ljudi koji žive od svog rada.

Premijer i predsjednik SDP-a pozvao je na zajedništvo oko ključnih nacionalnih interesa, ne samo u koaliciji.

Važno je oko osnovnih nacionalnih interesa pokazati jedinstvo i zajedništvo, ne samo u koaliciji, nego i šire, poručio je Račan.

Izaslanike glavne izborne skupštine HSS-a na kojoj će se izabrati novo stranačko vodstvo pozdravili su i predstavnici ostalih partnerskih stranaka, čelnici oporbe, predstavnici srodnih stranaka iz inozemstva.

Pročitajte više