Šeks pisao predsjedniku luksemburškog parlamenta

POVODOM predsjedanja Luksemburga Europskom unijom u prvoj polovici 2005. godine, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u četvrtak pismo predsjedniku Zastupničkog doma luksemburškog parlamenta Lucienu Weileru u kojem je zaželio puno uspjeha njegovoj zemlji u obavljanju ove odgovorne i važne zadaće, doznaje se iz službenog priopćenja.

Podsjetivši da bi 17. ožujka 2005. godine trebali biti otvoreni pristupni pregovori Europske unije s Hrvatskom, predsjednik Sabora je izrazio uvjerenje da će njegov posjet Luksemburgu početkom veljače, na poziv predsjednika Weilera, i razgovori koje će imati s luksemburškim dužnosnicima, "dodatno potvrditi dosljednu i iskrenu demokratsku i proeuropsku orijentaciju Republike Hrvatske", stoji u priopćenju.

Šeks ističe da je odluka Europskog vijeća od 17. prosinca o datumu početku pregovora značajno priznanje Hrvatskoj i svim njezinim građanima za ostvarenu razinu demokracije, funkcioniranja pravne države, gospodarskog razvoja i ukupnih civilizacijskih standarda.

"Ovu odluku smatramo uspjehom svih nas koji smo se zauzimali za europsku ideju. Osobito mi je zadovoljstvo što mogu istaknuti da članstvo Hrvatske u EU-u uživa bezrezervnu potporu svih hrvatskih parlamentarnih stranaka", stoji u pismu predsjednika Hrvatskog sabora koji se ujedno zahvalio Luksemburgu na podršci prilikom donošenja odluke Europskog vijeća o datumu početka pregovora.

Pročitajte više