Napokon kažnjen poljski primitivac koji je pljuvao žene u Europskom parlamentu

Screenshot, Video: YouTube

STIGLA je kazna za poljskog EU parlamentarca, Janusza Korwina-Mikkea, koji je u Europskom parlamentu izvrijeđao žene.


Podsjetimo, Korwin-Mikke je u svojem istupu rekao kako su žene manje, slabije i manje inteligentne i kako zbog toga moraju zarađivati manje.

Najveća kazna do sada

Odmah nakon toga najavljeno je kako je protiv Korwina-Mikkea pokrenut postupak u parlamentu te kako će vjerojatno biti kažnjen. Osim toga, pokrenuta je i peticija u kojoj se traži njegovo izbacivanje iz parlamenta.

Kazna za Korwina-Mikkea je stigla i najveća kazna za nekog europarlamentarca do sad - barem tako tvrdi predsjednik EU parlamenta, Antonio Tajani.

Korwin-Mikke će izgubiti "džeparac" u iznosu od 9.180 eura koji mu treba pokriti troškove dok je u parlamentu. Osim toga, suspendiran je na 10 dana te mu je godinu dana zabranjeno predstavljati parlament.

Predsjednik parlamenta se ispričao

Predsjednik parlamenta, Antonio Tajani, se prilikom izricanja kazne ispričao svima koje je taj njegov ispad uvrijedio.

"Neću tolerirati takvo ponašanje, posebno kada dolazi od nekoga za koga se očekuje da će svoje dužnosti kao predstavnik naroda Europe obavljati s dužnim dostojanstvom. Time što je uvrijedio sve žene, zastupnik je pokazao prijezir prema našim osnovnim vrijednostima", rekao je Tajani.

Osim žena, Korwin-Mikke je u prošlosti u parlamentu pokazao prijezir i prema migrantima, dok je prema Hitleru zauzeo obrambeni stav uz tvrdnju kako nije sigurno koliko je Hitler znao o holokaustu.

Nakon vrijeđanja žena u Europskom parlamentu, Korwin-Mikke se sukobio i s poljskim parlamentarkama kojima je, kako bi dokazao kako su žene manje vrijedne, nabrojao neke muške izume, poput tampona ili mopa. Ženske izume pritom nije nabrojao.

Ovo mu nije prva kazna

Ovo nije prva kazna za Korwina koji je već bio kažnjen zbog rasističkih opaski, a 2016. godine je na 10 dana suspendiran nakon što je migrante koji dolaze u EU nazvao "ljudskim smećem".

Suspendiran je i 2015. godine, također na 10 dana, nakon što je u Europskom parlamentu salutirao kao nacist.

Kazne koje je dobio u prošlosti ga nisu spriječile da radi daljnje istupe, pa preostaje da vidimo hoće li najveća kazna do sada imati nekakav utjecaj na Poljaka.

Pročitajte više