Senator Larry Craig: Nisam homoseksualac!

"BIT ĆU jasan - nisam homoseksualac i nikada to nisam bio", izjavio je na jučerašnjoj novinskoj konferenciji u Boiseu republikanski senator Larry Craig, a prenosi današnji Washington Times.

Podsjetimo, senator američke države Idaho, jučer je priznao krivnju za nedolično ponašanje u muškom toaletu međunarodnog aerodroma Minneapolis-St. Paul, 12. lipnja, kada ga je uhitio policajac na tajnom zadatku.

Senator Craig tvrdi kako "voli svoju obitelj, prijatelje, osoblje i svoj Idaho".

"Zbog čitavog slučaja istrage mojih seksualnih preferencija, i prenapuhavanja istog od strane lokalnih novina, pretjerano sam reagirao i priznao krivnju za djelo koje nisam učinio", izjavio je senator koji "odrađuje" svoj treći mandat u Senatu.

Larry Craig dodaje kako se prije priznavanja krivnje nije obratio svom odvjetniku za savjet, već je što brže htio sve riješiti, uz manju kaznu.

"Lokalne novine Idaho Statesman već neko vrijeme organiziraju prljavu kampanju usmjerenu protiv mene i moje obitelji, objavljujući neprovjerene informacije o mojoj seksualnosti", kazao je Craig, dodavši kako će sljedeći mjesec objaviti program za svoj ponovni izbor u 2008. godini.

Čelni republikanci u Senatu nazvali su cijeli incident "vrlo ozbiljnim", te najavili mogućnost ispitivanja odgovornosti senatora Craiga od strane Odbora za etiku pri američkom Senatu.

Ma.N.
Foto: AFP

Pročitajte više