Serge Brammertz: Ratko Mladić nije mrtav! Živ je i krije se u regiji!

GLAVNI haški tužitelj Serge Brammertz prokomentirao je zahtjev obitelji ratnog zločinca Ratka Mladića da ga se proglasi mrtvim riječima kako se potraga za njim temelji na uvjerenju da je on živ i da se krije u zemljama regije.

Kako prenose mediji u Srbiji, Brammertz je odmah nakon zasjedanja Vijeća sigurnosti UN-a, na kojem je podnio izvješće o suradnji zemalja regije sa Tribunalom, rekao kako Haški sud "radi pod pretpostavkom da je Mladić živ", te da "operativne službe u Srbiji u svojoj istrazi slijede određeni broj tragova".

"Vjerujemo da se on i dalje skriva i na tom uvjerenju se temelji naša potraga"

"Njihova pretpostavka i naša pretpostavka je da se on i dalje skriva, što svakako opravdava operaciju koja je u tijeku" objasnio je Brammertz, no odbio je preciznije odgovoriti na pitanje novinara je li on osobno u zadnjih godinu dana dobio izvještaj da je Mladić negdje viđen ili da je živ.

"Posljednja stvar koju želim učiniti jest da stvorim probleme srpskim službama u njihovoj istrazi, ali mi čvrsto vjerujemo da se on krije u regiji i ta činjenica opravdava aktualne operacije" objasnio je Brammertz.

Odvjetnik obitelji Ratka Mladića beogradskom je sudu sredinom ovoga tjedna podnio službeni zahtjev da se Mladić proglasi mrtvim, jer se od ožujka 2003. godine nije javio nikome od obitelji niti je ostavio trag prema kojemu bi se sa sigurnošću moglo tvrditi da je još uvijek živ.

Pročitajte više