Serijski ubojica iz Crne Gore svoju ljubavnicu New Yorku prepilio na tri dijela

U PODGORICI je počelo suđenje 68-osmogodišnjem  Smailj Tulji rodom iz Plavlja u Crnoj gori za izuzetno okrutno ubojstvo ljubavnice u New Yorku 1990. godine, kada je tamo radio kao taksist. Interpol ga sumnjiči za još pet ubojstava žena s kojima je navodno bio u vezi, a koje su masakrirane u Belgiji i Albaniji.

"Na sramotu mene i obitelji, sve mi namjestio FBI"

"Ja sam Džurlić, u SAD-u su me zvali Džo, a pravo ime mi je Smajo. Imam petero djece, oženjen sam, ali živimo odvojeno. Iznijet ću obranu, ali neću odgovarati na pitanja", počeo je svoje izlaganje na sudu optuženi za ubojstvo Mary Bill u New Yorku, Smailj Tulja pred sudom u Podgorici nastavljajući: "Poznavao sam Mary Bill, jer sam kupio kuću od nje. Dolazila je kod mene prije i poslije kupovine kuće. Ovo je najveća namještaljka, koju mi je mogao namjestiti samo američki FBI. Nanijeli su mi veliku sramotu, meni i mojoj obitelji. Nemam veze sa ubojstvom i nisam ubio Mary Bill. Hvala, časni sude", bilo je sve što je rekao i što će reći Smailj Tulj koji se brani šutnjom.

Prepilio ljubavnicu na tri dijela

Naime, prema optužnici, Smailj Tulja je 1990. godine u New Yorku  u svojoj obiteljskoj  kući u Bronxu ubio svoju ljubavnicu Mary Bill udarcima čekićem u glavu. Nakon toga nožem i pilom ju je isjekao i njeno tijelo stavio u tri najlonske vrećice koje je ostavljao na više lokacija u Bronxu. Glava i vrat nisu nikada nađeni.
 
Na osnovu međunarodne tjeralice  i kontakata s agentima Interpola i američkog FBI-ja, podgorička policija ga je uhitila početkom prošle godine u Podgorici, a danas je počelo suđenje na Višem sudu. Cijeli slučaj razotkriven je 1994. godine kada je Tuljina sestra Muzafera Kličić priznala kako joj je brat priznao da je ubio svoju ljubavnicu. 

Svjedoci iz SAD-a svoje iskaze će dati putem video linka.

I.Ć.
Foto: Serial Killer Central

Pročitajte više