Serijski vandal pod okriljem noći razbija kipove u Veneciji

NEPOZNATI vandal hara Venecijom pod okriljem noći i čekićem uništava kipove i izrezbarene stupove na renesansnim zgradama koje su jedan od zaštitnih znakova toga grada.

Policija je u utorak priopćila da je u uskoj uličici nedaleko od glavnog zvonika u Veneciji oštećen stup iz 14. stoljeća nakon što je kipu svetog Petra, zaštitnika grada, koji se nalazi na stupu netko odlomio obje šake, vjerojatno čekićem.

To je najnovije u nizu vandalskih djela u Veneciji u posljednje vrijeme. Mojsijeva ploča, urezana u stup iz 15. stoljeća na Trgu svetog Marka, razbijena je u 17 komadića, a oštećene su i šake Boga i Mojsija. Nedaleko od Duždeve palače odlomljene su šake s kipova dvaju svetaca koji su ukrašavali crkvu iz 16. stoljeća.

Policija smatra kako je sva nedjela počinio isti čovjek, djelujući noću tijekom vikenda.

Čovjeka kojeg se sumnjiči za ta rušilačka djela na djelu je, kad je čekićem dvaput lupio po kipu Mojsija, vidjela skupina turista i u nedjelju navečer obavijestila policiju. Prema opisu je izrađen fotorobot koji je razdijeljen pripadnicima policije, ali još nitko nije uhićen.

Pročitajte više