Šešelj: Nijedan Hrvat iz Vojvodine nije istjeran

NITI jedan Hrvat iz Vojvodine nije protjeran, izjavio je čelnik srpskih radikala Vojislav Šešelj za najnoviji broj tjednika ´Blic News´.

On je dodao kako je njegov stav bio da se ´primijeni princip da se vlast u Srbiji odnosi prema hrvatskoj nacionalnoj manjini onako kako se odnosi hrvatska vlast prema srpskoj manjini´.

´Ja bih želio da su otišli svi Hrvati. Što će Hrvati ovdje? Ja bih želio da su otišli, ali ja nijednog nisam protjerao, niti je neki bio protjeran´, tvrdi Šešelj. On ponavlja da je na čuvenom mitingu 5. svibnja 1992. godine u Hrtkovicma ´pročitao spisak Hrvata koji su, prema pouzdanim informacijama, bili u ustaškom zboru nacionalne garde´.

Šešelj ponavlja i svoje tvrdnje da njegovi radikali nisu bili u Voćinu 1991. godine, kao i da nisu činili zločine u Vukovaru, te da optuženi časnici bivše JNA, Veselin Šljivančanin i Mile Mrkšić, nemaju ništa sa zločinom u Ovčari.

Nemoguće je, kaže, da se predomisli i ne ode u Den Haag: ´Kakav bih ja ovdje ispao u očima naroda, u očima svojih stranačkih prijatelja? Na koga vam ja ličim? Cijeloga života uporno biram najteže puteve i čeličim se na njima i sad ja da bježim od ovoga - nisam lud. Ukazala mi se životna šansa da se proslavim širom svijeta, a ja od toga da pobjegnem ili da kukam kao Milan Milutinović!´, kazao je, dodajući da je vlastima u Srbiji stalo da on ode u Den Haag, te predskazujući ´velike obračune u Srbiji´.

´Spremaju se veliki obračuni u Srbiji. Vjerojatno i veliko krvoproliće. Ti su obračnuni bili planirani do 31. ožujka, da se uhite Ratko Mladić, Veselin Šljivančanin i Miroslav Radić, da se ubiju Milorad Luković Legija i Frenki Simatović, da se isporuči Jovica Stanišić, pa Sreten Lukić, pa Goran Radosavljević Guri...´, nabrojao je Šešelj bivše i aktualne nositelje policijskih funkcija.

Pročitajte više