Šest godina KD Investmentsa

OBILJEŽAVAJUĆI šestu godišnjicu djelovanja na hrvatskom tržištu i osvajanje nagrade "Zlatni udjel" za najbolji dionički otvoreni investicijski fond u 2004. godini (VictoriaFond), KD Investments organizira bogatu nagradnu igru koja će trajati od 6. lipnja do 10. srpnja 2005.

Ivan Rajnpreht, predsjednik Uprave KD Investmentsa, na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo je da od osnutka do danas VictoriaFond bilježi ukupni prinos od 226 posto, dok prosječni godišnji prinos iznosi preko 20 posto. Kako se u zapadnim zemljama godišnji prihodi investicijskih fondova kreću od 10 do 15 posto, Rajnpreht kaže da je to egzaktni pokazatelj uspješnosti najstarijeg dioničkog fonda u Hrvatskoj. 95 posto ulagača su fizičke osobe, čije se ulozi kreću od 30 do 90 tisuća kuna, što jamči sigurnost ulagateljima.

Dosadašnji rezultati pokazuju da su ulagači prepoznali kvalitetu fondova u koje ulažu, kazao je Rajnpreht najavljujući da će im se KD odužiti za ukazano povjerenje vrijednim nagradama koje mogu osvojiti u nagradnoj igri pod nazivom "KD Investments vas časti za rođendan".

Sudjelovati mogu svi trenutni ulagači, budući ulagači i svi oni koji u vremenu trajanja nagradne igre točno ispunjeni kupon ubace u, za to predviđena mjesta, ispune on line kupon, ili kupon iz dnevnog tiska pošalju na adresu organizatora.

Potporu projektu pružat će i KD Financijske točke u Puli, Čakovcu, Zadru, Osijeku i Zagrebu, gdje će svi zainteresirani moći ispuniti svoj kupon, ali i dobiti besplatne savjete financijskih stručnjaka. Jedan od motiva pokretanja nagradne igre upravo jest podići razinu svijesti kod šire javnosti o mogućnostima i prednostima ulaganja u investicijske fondove kao alternativnom načinu štednje.

Govoreći o strategiji širenja na strana tržišta Dag Kralj, izvršni direktor divizije financijskih usluga grupe KD Group, kazao je kako imaju za cilj postati vodeća kompanija u jugoistočnoj Europi. Grupa koja upravlja s preko 850 milijuna eura u različitim fondovima i brokerskim kućama u skoro vrijeme planira širenje na tržišta Bugarske i Rumunjske.

Na jesen će u Hrvatskoj pokrenuti mješoviti fond Galileo, koji pod istim imenom već posluje u Sloveniji, gdje je trenutačni udio fondova KD Grupe nešto je manji od 50 posto.

Društvo za upravljanje investicijskim fondovima Fondinvest osnovano je 1997. godine. KD Group na slovenskom tržištu postoji 11 godina.

Pročitajte više