Sesvete debelo kasne: Plaćaju kredite za nezavršene Bandićeve stanove i podstanarstvo

"VJEROVAO sam zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću kada je govorio o modelu poticane stanogradnje po zagrebačkom modelu. Sklopio sam predugovor o kupnji nekretnine sa Zagrebačkim holdingom odnosno s podružnicom Stanogradnja. No, Holding neprestano pomiče rokove useljenja, a ne žele mi odgovoriti tko će mi nadoknaditi štetu", obratio nam se čitatelj kojemu je Holding jednostrano pomaknuo rok useljenja za stan u Sesvetama sa 1. prosinca na 15. travnja bez ikakve dodatne obavijesti.

Holding šuti o neispunjenim rokovima

"Držao sam se dogovora, a po predugovoru uplatio samo 30 posto cijene stana, što je u mom slučaju bilo oko 40 tisuća eura, ali Holding se nekažnjeno ne drži svog dogovora. U predugovoru je tako naveden planirani datum izgradnje 1. prosinac 2008. godine koji nije poštovan. Pet dana nakon tog roka dobio sam obavijest da je novi rok 15. ožujka, a sredinom veljače dobio sam pismo u kojem stoji kako je novi rok 15. travnja", jada nam se naš čitatelj pokazujući bogatu dokumentaciju prepiske s Holdingom.

"Jasno da sam pitao što je sa štetom koja je meni kao kupcu počinjena, jer Holding nije poštivao svoj dio ugovora, a o tome ni traga ni glasa. Ne žele se ni očitovati! Poput nojeva zabadaju glave u pijesak kada su u pitanju njihove obveze", zaključuje naš čitatelj.

Lažna obećanja

No, njegov slučaj nije usamljen, jer postoje i drugi slučajevi zagrebačkih obitelji koji uzaludno čekaju na Bandićeve stanove. Štoviše postoje obitelji koje uredno otplaćuju kredite za stanove, a i dalje moraju plaćati najam u podstanarskim stanovima pa su tako zavedeni lažnim obećanjima Milana Bandića prisiljeni dvostruko plaćati troškove stanovanja bez da su krivci za ovaj slučaj.

Naravno, nakon uvida u dokumentaciju i stanje na terenu upitali smo za informaciju u Zagrebačkom holdingu, nakon gotovo dva tjedna dobili smo i doista "iscrpan" odgovor.

Iscrpan odgovor Holdinga

"Zagrebački holding d.o.o.- podružnica Stanogradnja svjesna je problema s kojima se suočavaju naši kupci pa tako da i ozbiljno razmišlja na koji način svim kupcima nadoknaditi nastalu štetu s pomicanjem rokova useljenja. U ovom trenutku Vam ne možemo još točno reći koji će to način biti, ali smo uvjereni da će u konačnici svi kupci biti zadovoljni", stoji u "detaljnom" odgovoru glasnogovornika Holdinga Dušana Vire.

Nakon što stanovi kasne sada gotovo pet mjeseci, dobro je znati da Bandićev Holding i dalje "ozbiljno razmišlja".

I.Ć.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više