"Sesvetski monstrum" Kazimir Dužnović osuđen na 40 godina zatvora

PLJAČKAŠ RBA banke u Sesvetama i ubojica mladog policajca Ivana Grbavca, Kazimir Dužnović, osuđen je na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Županijski sud u Zagrebu je odlučio kako je kriv po svim točkama optužnice. Dužnović je dobio 30 godina zatvora za ubojstvo Ivana Grbavca, za pokušaj ubojstava policajaca mu je izrečena kazna od 26 godina zatvora, za pljačku banke četiri godine, za opće opasnu radnju i dovođenje u opasnost života ljudi još četiri godine te za nedozvoljeno držanje oružja šest mjeseci.

Kada bi se sve Dužnovićeve kazne zbrojile on bi 64 i pol godina proveo u zatvoru što znači da bi sa 90 godina izašao na slobodu. Sve te kazne su mu objedinjene u maksimalnu od 40 godina zatvora.

Odvjetnik tvrdio da Dužnović nije ubio Grbavca

Tužiteljstvo je u završnoj riječi za Dužnovića zatražilo najveću moguću kaznu koju je sud i dosudio. Dužnovićev Krešimir Krsnik je pri kraju suđenja ostao pri tvrdnji koju je provlačio tijekom cijelog procesa da Dužnović nije kriv za ubojstvo 25-godišnjeg sesvetskog policajca. Tvrdi kako na suđenju nije sa sigurnošću utvrđeno da je Ivan Grbavac poginuo baš od Dužnovićeva metka.

Krsnik je najavio i da će podnijeti kaznene prijave, jer je u policijskom postupanju počinjeno nekoliko propusta. Traži da se njegova branjenika oslobodi za ubojstvo policajca, dok tvrdi kako je ostala djela počinio u stanju panike te pod utjecajem lijekova i alkohola. Dužnović je kazao kako se kaje zbog toga što je učinio.

Pročitajte više