Šetić o koaliciji SDP-IDS

SABORSKI zastupnik HDZ-a Nevio Šetić, osvrćući se na novu koaliciju SDP-IDS u osmoj izbornoj jedinici, ustvrdio je da SDP zapravo čini sve kako bi ostao na vlasti.

Kazavši kako SDP "kroz lokalni bratski zagrljaj želi vratiti birače koji su svojedobno pošli za IDS-om", dodao je kako se od te koalicije može zapravo malo očekivati.

On se na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo i na pulski nedjeljni skup antifašista u Areni, ocijenivši licemjernom izjavu premijera Ivice Rračana koji "nakon četiri godine obnašanja vlasti borcima poručuje kako im treba vratiti stečena prava".

Predsjednik istarskog HDZ-a Mario Glavaš napomenuo je kako je nedopustivo takve skupove koristiti za stranačku promidžbu što su na nedjeljnom skupu, po njemu, učinili vodeći ljudi SDP-a i IDS-a. Odgovarajući na pitanja novinara, istarski HDZ-ovci potvrdili su kako će za desetak dana biti sastavljena njihova izborna lista, a procjenjuju da će im najveći konkurent u osmoj izbornoj jedinici (Istarska županija i dio Primorsko-goranske županije) biti upravo koalicija SDP-IDS.

Pročitajte više