SHARON ĆE U LONDONU TRAŽITI IZOLACIJU ARAFATA

Izraelski premijer Ariel Sharon otputovao je u nedjelju u posjet Velikoj Britaniji, gdje od tamošnjih čelnika planira zatražiti dodatnu izolaciju palestinskog vođe Jasera Arafata.

"Izrael se vrlo jasno zalaže za to da se izvrši pritisak na Arafata i da ga se ukloni s pozicije moći", rekao je visoki izraelski dužnosnik uoči trodnevnog Shronovog posjeta i razgovora s britanskim premijerom Tonyjem Blairom u ponedjeljak.

"Svaki telefonski poziv upućen Arafatu ... svaki dužnosnik iz EU, Velike Britanije koji ga posjeti, samo jača Arafata u njegovim naporima da potkopa položaj (palestinskog premijera Mahmouda) Abbasa", rekao je dužnosnik.

Sharon je za nedjeljno izdanje norveškog dnevnog lista Aftenposten izjavio da europske zemlje potporom Arafatu odgađaju postizanje mira na Bliskom istoku.

"Europa održava kontakte s Arafatom, sastaje se s njim, zove ga, i na taj način odgađa rješavanje problema na Bliskom istoku", rekao je Sharon.

Sharon bi nakon posjeta Velikoj Britaniji trebao u srijedu otputovati u Norvešku na razgovore s norveškim premijerom Kjellom Magneom Bondevikom.

Pročitajte više