Sharon i njegov sin u policijskoj istrazi o korupciji

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon i njegov sin Omri uskoro će biti saslušani u sklopu policijske istrage u vezi s primanjem 1,5 milijuna dolara od južnoafričkog poslovnog čovjeka, objavio je izraelski dnevni list Yediot Ahronot.

U središtu nedavnih kritika, od kojih neke potječu od članova njegove stranke Likud, jest činjenica da je Sharonov drugi sin Gilad odbio odgovoriti na pitanja tijekom policijske istrage dva dana prije.

Predsjednik Parlamentarnog odbora za zakonodavstvo Michael Eitan rekao je da je ponašanje premijera Sharona "teško razumjeti", s obzirom da je otpustio kabinet ministrice Naomi Blumenhal u siječnju nakon što nije htjela odgovoriti na slična pitanja u policijskoj istrazi.

"Građani se pitaju - ako premijer ne može pridobiti vlastite sinove da surađuju s policijom, zašto bi to činili obični ljudi?", istaknuo je Eitan.

Pretpostavlja se da je Sharonov prijatelj, poslovni čovjek Cyril Kern prebacio 1,5 milijuna dolara početkom 2002. godine na bankovne račune Omrija i Gilada Sharona.

Saharon odbacuje optužbe, koje su bacile sjenu na njegovu izbornu kampanju početkom godine i tvrdi da ne zna ništa o cijeloj transakciji.

Pročitajte više