SHARON ODOBRIO UDARE NA PALESTINSKE MILITANATE - IZVOR

Izraelski premijer Ariel Sharon odobrio je izvođenje niza vojnih udara na palestinske militante kao odgovor na samoubilački bombaški napad u Jeruzalemu, rekao je u srijedu jedan visoki izvor snaga sigurnosti.

"Izrael će poduzeti akciju odmazde prema terorističkim organizacijama", rekao je izvor.

Prema navodima izvora vojne operacije, koje bi mogle početi već u noći sa srijede na četvrtak i trajati nekoliko dana, odvijat će se bez obzira na naredbu palestinskog premijera Mahmouda Abbasa službama sigurnosti da uhite odgovorne za jučerašnji napad u Jeruzalemu.

Abbas, koji je također prekinuo kontakte s čelnicima militanskih islamističkih skupina, naredio je poduzimanje odlučnih mjera protiv militanata nakon što je Izrael suspendirao planiranu predaju okupiranih gradova pod palestinski nadzor, zamrznuo pregovore na visokoj razini i uveo blokadu Zapadne obale i Gaze.

Izvor snaga sigurnosti naveo je da će plan, koji konačno odobrenje Sharonove vlade treba dobiti u srijedu navečer, imati za cilj glavne militatne skupine Hamas, Islamski džihad i Brigade mučenika al-Aqse, s uhićenjima, napadima i "ciljanim likvidacijama".

Hamas je preuzeo odgovornost za napad na autobus sa židovskim vjernicima u zapadnom Jeruzelemu.



(Hina) dh

Pročitajte više