SHARON ODOBRIO VELIKU VOJNU AKCIJU U GAZI

Izraelski premijer Ariel Sharon dao je u četvrtak odobrenje vojsci da može nastaviti i proširiti operaciju koju je započela u utorak navečer na sjeveru pojasa Gaze u kojoj je dosad ubijeno više od trideset ljudi, izvijestio je izraelski vojni radio.

Sharon je prihvatio preporuke glavnog stožera i odobrio vojsci primjenu "stalne agresivnosti" u operaciji pod nazivom "Dani pokajanja" koju je započela na sjeveru pojasa Gaze kako bi pokušala spriječiti palestinsko raketiranje izraelskog područja i židovskih naselja u pojasu Gaze, javlja radio pozivajući se na dužnosnika u ministarstvu obrane.

Vojska bi se trebala razmjestiti u dijelovima izbjegličkog kampa Jabalyja i gradu Beit Hanounu i proširiti tampon zonu između Izraelaca i Palestinaca. Time bi se trebali spriječiti raketni napadi na izraelske ciljeve, ali i kazniti počinitelji dosadašnjih napada. Izraelski dužnosnici smatraju da bi operacija mogla trajati nekoliko tjedana.

Samo su u četvrtak izraelski vojnici u žestokim okršajima u Gazi ubili 24 Palestinca. Bio je to najkrvaviji dan u tom dijelu palestinskih područja u posljednje dvije godine.

(Hina) xvrad ydj

Pročitajte više