Sharonovo stanje nakon operacije stabilizirano

KIRURZI su operacijom koja je trajala gotovo pet sati u petak uspjeli stabilizirati stanje izraelskog premijera Ariela Sharona.

CT pretraga napravljena nakon operacije pokazala je "znatno poboljšanje" a na kraju operacije Sharon je bio u "ozbiljnom" ali "stabilnom" stanju, rekao je novinarima ravnatelj sveučilišne klinike Hadassah u Jeruzalemu Shlomo Mor-Yoseph.

"Tijekom operacije smanjen je pritisak u lubanji i uklonjeni su krvni ugrušci koji su ostali od prethodne operacije. Na kraju operacije nije bilo aktivnog krvarenja", rekao je dr Mor-Yoseph.

Američka državna tajnica otkazala put zbog brige za Sharona

Američka državna tajnica Condoleeza Rice u petak je otkazala planirani put u Indoneziju i Australiju zbog zabrinutosti za zdravstveno stanje izraelskog premijera Ariela Sharona, javlja agencija AP iz Washingtona pozivajući se na neimenovane američke dužnosnike.


Izraelski premijer u petak je treći put operiran otkako je u srijedu navečer hitno prebačen u bolnicu, kad mu je pozlilo i doživio je teški moždani udar, drugi u manje od tri tjedna.

Odluka Condoleeze Rice još nije službeno objavljena, javlja AP dodajući da je State Department odbio potvrditi da je planirani put državne tajnice otkazan. Službena obavijest State Departmenta o tom putu očekuje se kasnije u petak.

Pročitajte više