Šibenska policija kazneno prijavila 19-godišnjaka i 28-godišnjaka u slučaju Pauk

Foto: PIXSELL

ŠIBENSKA policija je po dovršetku istrage u slučaju novca nestalog iz doma šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, zbog iznude na štetu maloljetnika i njegove 39-godišnje majke, osumnjičila 19-godišnjaka i 28-godišnjaka, koje je kazneno prijavila.

Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor ranije danas je potvrdila da je u Sesvetama u utorak uhićen 28-godišnjak koji se povezuje s kaznenim djelom iznude u slučaju nestanka novca iz kuće župana Pauka.

Policija nije otkrila detalje istrage u slučaju Pauk koji se tiče nestanka novca iz kuće i iznude člana županove obitelji.

"Osumnjičeni 19 i 28-godišnjak su, koristeći saznanja da oštećeno dijete ima pristup novcu u većim količinama, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, tijekom mjeseca svibnja u Šibeniku, koristeći dob oštećenog djeteta, uz ozbiljnu prijetnju da će napasti na život i tijelo djeteta i njegove majke zatražili da im preda novac iz kućnog budžeta, što je isti učinio 18. svibnja između 1.30 do 2 sata u Šibeniku, kada im je predao veći, točno neutvrđeni iznos novca", priopćila je danas PU šibensko-kninska.

Istragom je utvrđeno, navodi policija, i da je osumnjičeni 19-godišnjak, 18. svibnja nakon što je maloljetnik iz straha osumnjičenima predao novac, za iznos od 20.000 kuna kupio motor, koji je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen i osumnjičeniku oduzet. 

Osumnjičeni 19-godišnjak i 28-godišnjak uz kaznenu prijavu su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Otkud HDZ-ovom županu toliki novac?

Lokalni ŠibenikIN neslužbeno navodi da su žrtve iznude županov maloljetni posinak i njegova 39-godišnja majka. Dodaju da je županu nestalo 650.000 kuna pa se odmah postavilo pitanje otkuda mu toliki novac s obzirom na to da ima nekoliko kredita te da HDZ-u za članarinu duguje 43.000 kuna. 

"S obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela, ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici, što medije prvenstveno zanima, na štetu bilo kakve zaštite djeteta", rekao je župan Pauk ŠibenikuIN.

Navodno je župan na imovinskoj kartici prijavio štednju u iznosu od 60.000 eura, ali policija u današnjem izvješću nije otkrila koliko je zapravo novca nestalo iz doma Gorana Pauka.

Pročitajte više