šibensko gradsko vijeće: nije prošao hns-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika

Vladajuća koalicija u gradu Šibeniku, SDP, HNS i HSS, nije uspjela na današnjoj sjednici Gradskog vijeća dobiti dostatan broj glasova za izbor HNSova kandidata Stipe Tomičića za zamjenika gradonačelnika, jer je jedan od dvoje nezavisnih vijećnika, čiji su glasovi bili presudni, bio suzdržan. L

Prije nego je biran zamjenik gradonačelnika, prošlih je dana učinjen velik medijski pritisak pojedinih stranaka s tiskovnih konferenija na nezavisne vijećnike, Višnju Vranković i Antu Gašperova Čaću, o čemu su oni na današnjoj sjednici progovorili prije glasovanja. Vranković je kazala da je "preko medija primala poruke kako danas treba glasovati, no to nisu bile samo poruke, bile su to javne opomene: 'Pazi, ako glasuješ protiv, rušiš koaliciju", rekla je, istaknuvši kako će ipak glasovati za Tomičića iako je osupnuta političkom trgovinom tim mjestom.

O pritiscima je govorio i Ante Gašperov Čaće, istaknuvši da nema ni stranku ni partiju iza sebe, da misli svojom glavom i da je obvezan samo prema onima koji su glasovali za njega. Dodao je da nije zadovoljan ni prijašnjom vladajućom koalicijom HDZ-a i HSLS-a kao ni sadašnjom SDP-a, HNS-a i HSS-a pa da će glasovati po svojoj savjesti.

Za Tomičića je glasovalo 11 koalicijskih vijećnika i nezavisna Višnja Vranković, protiv je bilo 10 oporbenih vijećnika, a dva su bila suzdržana, među njima i Gašperov. Drugi suzdržani bio je HSLS-ov vijećnik koji je javno ušao u neformalnu koaliciju s HDZ-om, a suprotno službenim najavama Kluba vijećnika HDZ-a nije glasovao protiv Tomičića, već je bio suzdržan.

Nakon toga vijećnici su se razišli i sjednica je prekinuta bez najave o njezinu nastavku.

(Hina) fd vkn

Pročitajte više