Siemens bilježi pad prihoda od 5 posto

Ilustracija: EPA

NJEMAČKI inženjerski div Siemens izvijestio je o padu prihoda u trećem fiskalnom tromjesečju pod utjecajem pandemije koronavirusa koja je utjecala na potražnju, a izuzetak su bile narudžbe vlakova.

U razdoblju od travnja do lipnja Siemensovi su prihodi pali pet posto, na 13,5 milijardi eura.

Vrijednost novih narudžbi smanjena je sedam posto, na 14,4 milijarde eura, odražavajući pad potražnje u ključnim sektorima, poput automobilske i industrije strojeva.

Blagi rast novih narudžbi, za dva posto, na tri milijarde eura, bilježio je samo Siemensov odjel Mobility, zahvaljujući u prvom redu narudžbi superbrzih vlakova za matičnu Njemačku u vrijednosti 1,1 milijardu eura i narudžbi regionalnih vlakova u vrijednosti 300 milijuna eura.

Siemensova neto dobit gotovo je prepolovljena u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 539 milijuna eura, na što je utjecalo odvajanje tvrtke Siemens Energy i viša porezna stopa.

Porasla je pak prilagođena operativna dobit u industrijskom poslovanju, za osam posto, na 1,79 milijardi eura.

U Siemensu i dalje očekuju da će tekuću poslovnu godinu koja završava u rujnu zaključiti s umjerenim, 5-postotnim padom prihoda, ali su se zbog neizvjesnosti povezane s pandemijom suzdržali od objave službene prognoze.

Pročitajte više