Silovana američka tinejdžerica traži pomoć putem snimke na internetu

AMERIČKA tinejdžerica dospjela je na naslovnice svjetskih medija nakon što je na internetu objavila potresnu priču o svom silovanju.

"Morala sam to ovako napraviti. Morala sam napraviti video i objaviti ga na internetu kako bi me netko čuo i pomogao mi. Silovao me 23-godišnji muškarac i nitko mi ne želi pomoći", rekla je 16-godišnja Crystal iz Orange Countyja na Floridi.

Crystal je video snimku napravila nakon što su odbačene optužbe protiv njenog navodnog silovatelja, Casey Mundlinga, prenosi floridski portal cfsnews13.com. Sudac je dosudio da je ona svojevoljno pristala na seks s optuženim Caseyjem.

"Bože, odbacili su moje optužbe. Mislila sam da ću umrijeti. Doživjela sam emocionalni slom. Plakala sam satima", rekla je potresena Crystal.

Prema podacima američke Nacionalne mreže za silovanja, zlostavljanje i incest, mnoge žrtve seksualnog zlostavljanja traže pravdu putem interneta jer njihovi slučajevi često nikad ni ne dođu do suda. Ovo je prvi put da je to napravila tinejdžerica.

"Mislim da je to toliko očito, da ispada pomalo smiješno. To je poziv u pomoć. Ona priča u kameru i to bi trebala biti sva pomoć koju može dobiti? Uistinu žalosno", rekla je Trudy Novicki, bivša tužiteljica koja vodi centar za seksualno zlostavljanu djecu u Miamiju.

B.V.

Pročitajte više