Silvana Menđušić - nova urednica Business.hr-a

SILVANA MENĐUŠIĆ je nova glavna urednica poslovnih dnevnih novina i web portala Business.hr, odlučeno je na sjednici Nadzornog odbora Business.hr-a. Time je okončano razdoblje neizvjesnosti za njihove djelatnike koje je započelo još u ožujku kada je švedski Bonnier Press, objavio da se povlači iz projekta i da će financirati njihove plaće samo do 15. svibnja.

Redakcija je uspjela naći nove vlasnike - Inter Mimis bosanskog poduzetnika Muju Selimovića, vlasnika sarajevskog Oslobođenja, koji je vlasnik 65-posto novine i web-portala, dok je ostatak pripao konzultantskoj tvrtki Mreža znanja Tomislava Radoša, unutar koje je funkcionira i Medijska mreža. Smjesta je smijenjena dotadašnja urednica Đurđica Klancir, i tek je danas, mjesec i pol dana kasnije, na sjednici NO-a potvrđen sastav Uprave te tvrtke.

Na čelu Uprave je predsjednik Damir Čičak, a za članove Uprave imenovani su Mirela Sertić Janković zadužena za sektor marketinga i prodaje te Hrvoje Sertić zadužen za sektor ICT-a i razvoja, priopćeno je iz Businessa. 

"Business.hr je pokazao da ima kompetentnu i hrabru redakciju"

Silvana Menđušić je reporterka i urednica, a u novinarstvu je od 1989. godine kada je počela raditi na Hrvatskoj televiziji. Godine 1996. bila je u timu urednika i novinara koji su na TV Mreži pokrenuli prve neovisne televizijske vijesti u Hrvatskoj. Nakon televizije, karijeru nastavlja u tiskanim medijima. Kao glavna urednica sudjelovala je u pokretanju hrvatskih izdanja magazina za žene Cosmopolitan i Grazia. Karijeru unutar EPH nastavlja pokretanjem produkcije TV vijesti na Internet izdanjima te kuće. Početkom 2009. godine pridružila se medijskoj kući Medijska mreža u sklopu koje je kao glavna urednica pokrenula video news agenciju Infopunkt.tv.

"U nikad težim uvjetima za izdavaštvo, Business.hr je pokazao da ima kompetentnu i hrabru redakciju te snage zadržati poziciju vodećih poslovnih novina i najjačeg poslovnog web portala na hrvatskom tržištu. Vjerujem da će Business.hr i nadalje biti nezaobilazan izvor kvalitetnih informacija i analiza za poslovnu zajednicu u Hrvatskoj i regiji te pokretač pozitivnih trendova u ovom medijskom segmentu", izjavila je nova glavna urednica Business.hr-a, priopćila je redakcija.

C.D.
Foto: Business.hr

Pročitajte više