Simić došao u Zagreb kako bi se raspitao o Pukanićevu ubojstvu

CVETKO SIMIĆ, čije je raskomadano tijelo pronađeno prije tri tjedna u zagrebačkom Jarunu, u Zagreb je poslan kako bi se raspitao o istrazi atentata na Ivu Pukanića, i to po naredbi Darka Šarića.

Simić je u Hrvatsku došao ispitati što se događa u Hrvatskoj, koga naša policija sumnjiči za zločin i saznati koji srpski policajci su uključeni u istragu Pukanićeva ubojstva.

"Poslije eksplozije bombe na parkiralištu redakcije Nacionala u Zagrebu, u kojoj su stradali Ivo Pukanić i Niko Franjić, ušli smo u trag SMS-u koji je glasio: 'U Zagreb stiže djevojčica'. Čekali smo da vidimo tko će iz Srbije krenuti u Hrvatsku i tako došli do Simića. On je jedina osoba s kriminalnim dosjeom koja je u to vrijeme prešla granicu Srbije s Hrvatskom i uputila se u Zagreb", rekao je za beogradski Blic izvor iz vrha MUP-a Srbije.

Srpska policija istražuje zašto je Šarića toliko zanimalo Pukanićevo ubojstvo

On navodi da je osoba koja je poslala SMS, a zatim Simića uputila u Hrvatsku jedan od Šarićevih suradnika.


"Ta se poruka mogla odnositi i na nekog drugog, ali već dan kasnije smo bili sigurni da se radi o Simiću", kaže Blicov izvor. Naime, Simić se jutro nakon "tajnog" sastanka srpskih i hrvatskih policajaca, koji je održan odmah nakon ubojstva Pukanića i Franjića, pojavio na istom mjestu i u hotelu se raspitivao tko je od srpskih policajaca bio na sastanku. Raspitivao se i u hrvatskom podzemlju te stupio u kontakt s nekoliko hrvatskih "jakih igrača". Hrvatska policija je ušla u trag tim kontaktima i zbog toga je u istrazi Pukanićeva ubojstva i privela Simića, kaže izvor.

Iako je kod njega tom prilikom pronađena određena količina narkotika i eksploziva, ubrzo je pušten zbog, kako se pretpostavlja, dogovora s hrvatskom policijom. Navodno se ispituje i povezanost osobe koja je Simića poslala u Zagreb i narkobosa Darka Šarića.

Srpski MUP navodno istražuje zašto je Darko Šarić bilo toliko zainteresiran za Pukanićevo ubojstvo, a ima saznanja da je ubijeni Simić bio blizak sa suradnikom optuženoga za Pukanićevo ubojstvo, Sretenom Jocićem, odnosno Jocom Amsterdamom.

Pročitajte više