Simonić s predstvnicima Matice hrvatske u Mostaru

POTPREDSJEDNIK Vlade Ante Simonić razgovarao je danas s predsjednikom Matice hrvatske u Mostaru Josipom Muselimovićem, koji je izvijestio potpredsjednika Vlade o međunarodnoj kulturnoj priredbi "Dani Matice hrvatske Mostar 2003.", koja se tradicionalno održava u proljeće, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Svrha je te priredbe, koja će se održati od 21. travnja do 31. svibnja, prikazati kulturno bogatstvo hrvatskog naroda, uspostaviti bolju kulturnu suradnju s ostalim narodima i gradovima u Bosni i Hercegovini te pridonijeti duhovnoj i kulturnoj obnovi grada Mostara, rekao je Muselimović.

Dodao je kako će ove godine na priredbi sudjelovati i Muzej grada Vukovara, Zagrebačka filharmonija, splitski HNK, Dubrovačke ljetne igre, riječki HNK "Ivana pl. Zajca", Pučki pjevači s otoka Hvara, Dragutin Tadijanović, Arsen Dedić i drugi. Umjetnički direktor je Vjekoslav Šutej.

Potpredsjednik Simonić izrazio je želju da se ta priredba podupre u u okviru Ministarstva kulture, ustvrdivši kako Matica radi pionirski posao u BiH i da tako treba nastaviti.

Vlada će i ove godine raspisati natječaj vrijedan 25 milijuna kuna za pomoć Hrvatima u BiH, a na čelu cijelog projekta bit će premijer Ivica Račan, naglasio je Simonić i predložio Matici hrvatskoj u Mostaru da se svakako prijavi i tako primi pomoć za svoje promicanje i rad.

Predložio je i jedan sastanak s predstavnicima Matice hrvatske u Zagrebu na kojem bi se razgovaralo o tome što se može sada napraviti i kako treba dalje surađivati.

Muselimović je pozvao potpredsjednika Vlade Antu Simonića da bude gost na jednom od događaja Dana Matice hrvatske u Mostaru.

Pročitajte više