Sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Đakića u novogodišnjoj noći sudjelovao u tučnjavi

NOVOGODIŠNJU noć po lošem iskustvu dugo će pamtiti 20-godišnja Danijela Barišić koja je tijekom "najluđe noći" čak dva puta bila metom fizičkog obračuna iz kojeg je izašla s ozljedama po tijelu, iščašenjem ruku i potresom mozga.

Prema pisanju Virovitica Neta, Barišić je u ugostiteljskom objektu "Big Ben" u Pitomači tridesetak minuta nakon ponoći prišla 20-godišnjem Hrvoju Đakiću, sinu HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjedniku Nadzornog odbora ŽZU HVIDR-a Virovitičko-podravske Josipa Đakića, i udarila ga šakom u lice, nakon čega je udarila i djevojku Marinu Gustin u trbuh.

Gustin je Barišićevoj uzvratila udarcem u lice nakon čega ju je udario i Marinin dečko i redar u "Big Benu" S.P koji je Barišićevu izbacio iz kluba.

Prema izvješću policije, dva sata kasnije Barišić je ponovno napala Đakića, ali ovoga puta u diskoklubu "Galaxy" gdje je nakon što ga je udarila po ustima, od 20-godišnjaka dobila nekoliko udaraca po tijelu.

Djevojka je u tučnjavi zadobila lakše tjelesne ozljede, a prva pomoć joj je pružana u pitomačkoj ambulanti, nakon čega je prevezena u virovitičku Opću bolnicu gdje je zadržana na liječenju. U priopćenju policije zaključuje se da su svi sudionici tučnjave odbili alkotestiranje.

Međutim, Danijelina tvrdi da je i "Big Benu" Hrvoju Đakiću željela čestitati Novu godinu, ali ju je Gustin izvrijeđala i prva ošamarila.

"Psovala mi je srpsku mater i pitala zašto smo došli ovdje. Ja sam je, iskreno, htjela udariti, ali nisam stigla jer me je u tom spriječio njezin dečko udarivši me i izguravši van niz stepenice", rekla je Danijela za Virovitica Net.

Nakon što je slučaj prijavila policiji i nakon ukazane pomoći u ambulanti Danijela je s dečkom Matijom došla u "Galaxy".

"Čim smo ušli u disko Jopić (nadimak kojim u Pitomači zovu Hrvoja Đakića) me je počeo udarati govoreći da sam mu ja razbila čube", kaže Danijela tvrdeći da nije bila pod utjecajem alkohola i da im policija nije nudila mogućnost alkotestiranja.

Zastupnik Josip Đakić pak bio je ogorčen tekstom u Jutarnjem listu koji je u utorak objavio članak o incidentu s njegovim sinom.

"Ne znam zašto mene dovode u vezu s mojim sinom iz prvog braka. On je punoljetna osoba, sam zarađuje za život i sam će odgovarati za ono što je učinio ili nije učinio. Za slučaj sam saznao tek drugi dan, Hrvoje mi je javio da je došlo do tiče i ne pada mi na pamet da interveniram kod bilo koga" - kazao je Đakić.

Jutarnji list jučer je izvijestio kako je PU virovitičko-podravska najavila podnošenje prekršajnih prijava protiv Barišićeve, Gustin i njenog dečka S.P., dok za Đakića ista navodno nije bila predviđena.

Virovitica Net danas pak javlja kako se PU virovitičko-podravska ponovno očitovala o incidentu te je najavila podnošenje prekršajne prijave protiv svih sudionika remećenja javnog reda i mira, uključujući i Hrvoja Đakića.

R.I.

Pročitajte više