Sin Hrvoja Petrača naručio otmicu Zagorčevog sina?

JUTARNJI list došao je do informacije da je organizator otmice sina Vladimira Zagorca, sin zagrebačkog poduzetnika Hrvoja Petrača, Novica Petrač. 

Policija je jučer pokušavala doći do osobe za koju se sumnja da je organizirala skupinu koja je provela otmicu, a pretpostavljala je da se radi o jednom zagrebačkom kamataru i utjerivaču dugova.

Jučer oko podneva policija je dobila dojavu o mjestu skrivanja te osobe, a nekoliko sati nakon toga na obavijesni razgovor priveden je Novica Petrač.

Jutarnji tvrdi kako je policija već u nedjelju imala iskaze koji su teretili Novicu Petrača. Naime, nitko od uhićenih nije se pridržavao upute da se brani šutnjom, već su se nagodili s Državnim odvjetništvom i sve ispričali.

U svim iskazima kao naručitelj posla naveden je Novica Petrač.

Hrvoje Petrač tvrdi kako je njegov sin pomagao Zagorcu da skupi otkupninu, te da je čak htio i preuzeti 17-godišnjeg Tomislava.

Zagorac je navodno prvo o otmici obavijestio Petrača jer su dobri prijatelji i bliski suradnici, a Petrač je rekao kako mu je pomogao srediti da dobije novac u Hypo banci.

Vladimir Zagorac zaprepašten je zbog uhićenja Novice Petrača, rekao je za Jutarnji list odvjetnik Novice Petrača. Navodno su i Tomislav Zagorac i Novica Petrač dobri prijatelji.

Večernji list piše kako je Zagorcu poznat krug osoba iz kojeg bi mogao biti naručitelj otmice, te kako navodno Petrač i Zagorac nisu u dobrim odnosima kao što su bili.


U isto vrijeme dok traje i istraga oko otmice, Državno odvjetništvo provjerava račune s kojih je novac za otkupninu stigao iz jedne austrijske banke u Hypo banku, pokušavajući otkriti ima li taj novac veze s onim koji je nestao iz poduzeća RH Alan.

Hrvoja Petrača neki su mediji i neki svjedoci na suđenju tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji povezivali s kriminalom.

Osumnjičeni pred istražnim sucem

Na zagrebačkom Županijskom sudu jutros je počelo saslušanje šestorice osumnjičenih za otmicu sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

"Šestoricu osumnjičenih ispituje istražni sudac Ratko Šćekić koji će po završetku odlučiti hoće li odrediti zadržavanje u pritvoru", kazao je Hini voditelj Istražnog odjela zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Konjić.

Nakon ispitivanja osumnjičenika očekuje se da će tužiteljstvo podnijeti zahtjev za pokretanjem istrage o čemu će odlučiti sudac Šćekić, jedan od nekolicine istražnih županijskih sudaca zadužen za predmete u nadležnosti Ureda za sprječavanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK).

Osumnjičeni su na Županijski sud prepraćeni još sinoć oko 23,30 sati, no nakon utvrđivanja njihovog identiteta odvedeni su u Okružni zatvor u Remetincu, gdje su čekali današnje prvo saslušanje.


Novinari koji su sinoć ispred zgrade suda čekali privođenje tvrde da je na sud privedeno sedam osoba. No, policija je danas izvijestila da je zbog sumnje da su sudjelovali u planiranju, pripremi i otmici maloljetnog Zagorčeva sina na sud privela šest hrvatskih državljana, što je potvrdio i Konjić.

Marijan Pedišić, branitelj Novice Petrača jednog od posljednje uhićenih, izjavio je Hini da se njegov klijent, kao i još trojica osumnjičenika, danas branio šutnjom.

Pedišić tvrdi da se u policijskoj kaznenoj prijavi navode sedmorica osumnjičenika, od kojih je jedan, kako je rekao, najvjerojatnije u bijegu.

U policiji kažu da nastavljaju kriminalističku obradu, a osim šture informacije o privođenju glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama nije željela odgovoriti na nijedno novinarsko pitanje.

Pročitajte više