Sin Vladimira Zagorca svjedočio o otmici

MALOLJETNI sin umirovljenog generala Vladimira Zagorca koji je krajem veljače bio četiri dana otet danas poslijepodne je dao iskaz istražnom sucu, no službene informacije o njegovom svjedočenju nisu se mogle dobiti, kao i u slučaju njegovog oca koji je danas svjedočio gotovo pet sati.

Vladimir Zagorec i njegov sin, koji se kod istražnog suca zadržao dulje od sat vremena, nisu željeli dati izjave novinarima, a ni branitelji osumnjičenih za otmicu koji su bili na istražnom ročištu također nisu željeli ništa reći. Bez komentara je bio i ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer.

Jedinu izjavu dao je Miroslav Šeparović, odvjetnik Vladimira Zagorca koji je poručio Hrvoju Petraču, osumnjičenom da je poticao devetero osumnjičenika na otmicu, da dođe na sud i ispriča sve što zna o otmici kako bi pomogao u rješavanju ovog slučaja i utvrđivanju istine.

Šeparović je kazao da njegov klijent vjeruje u hrvatsko pravosuđe i želi pomoć da se slučaj riješi.

Neslužbeno se doznaje da je Zagorčev 17-godišnji sin ponovio iskaz koji je dao i policiji, rekavši kako je tijekom četverodnevne otmice imao povez na glavi, te da ne zna tko ga je oteo 23. veljače u Zagrebu.

Mladić je pušten nakon što je njegov otac otmičarima platio polovinu otkupnine, 750 tisuća eura. Policija je potom uhitila šestoricu osumnjičenika, dok su trojica još uvijek u bijegu. Krajem prošlog tjedna istraga je proširena i na Hrvoja Petrača, zagrebačkog poduzetnika kojega su proteklih godina neki mediji, ali i sudski svjedoci povezivali s kriminalom. Petrača se sumnjiči da je deveteročlanu zločinačku skupinu, u kojoj je i njegov sin Novica, poticao na otmicu.

Odvjetnici Hrvoja Petrača, koji je također nedostupan policiji i sudu, tvrde da je on na službenom putu.

Petrač je, inače, nakon sretnog završetka otmice u medijima tvrdio da je, zajedno sa sinom Novicom, ponudio pomoć Vladimiru Zagorcu u prikupljanju otkupnine.

Istraga o otmici se nastavlja.

Pročitajte više