Sinčić: Žao mi je Mosta, Domovinskog, Karoline, zajedno smo mogli sastavljati vladu

Foto: Facebook

Ivan Vilibor Sinčić na izborima je bio na listi Domovinskog pokreta sa strankom Pravo i Pravda, u kojoj je Mislav Kolakušić prva figura.

Sinčić je bio nositelj DP-ove liste u 8. izbornoj jedinici. Dobio je 3085 preferencijalnih glasova, najviše na listi, no DP-ova lista u toj izbornoj jedinici nije prošla prag. Tu je pobijedila lista Rijeke pravde s Grbinom kao nositeljem i 6 mandata, dok je HDZ s Butkovićem kao nositeljem bio drugi s 4 mandata. U sabor su u toj izbornoj jedinici ušli još IDS s 2 mandata te Možemo i Most s po jednim. Sinčić je trenutno zastupnik u Europskom parlamentu.

Jučer se oglasio na Facebooku i komentirao izbore.

"Žao mi je"

Žao mi je zbog ovog što se dogodilo Mostu.

Žao mi je i zbog ovog što radi Domovinski pokret. Žao mi je i zbog Karoline.

Zajedno smo danas mogli sastavljati Vladu. Mislav je kvalitetan kandidat za premijera. Bilo bi mjesta za sve kvalitetne ljude i u Saboru i u Vladi i na listama za EP.

"Tragično je što nitko nije naučio na našim greškama"

Svi skupa sad imamo jako malo, a najmanje imaju hrvatski građani. Tragično je što nitko nije naučio na našim pogreškama, a najgore je što građani nakon svake naše pogreške, namjerne ili nenamjerne, gube vjeru u promjene i u vlastitu prosudbu. Neću opravdavati ono što se dogodilo Živom zidu, ali mi smo krenuli u političku arenu sa velikima kad smo imali 20 godina. Nismo tada imali ni dovoljno kapaciteta ni znanja ni zrelosti. Sazrili smo u ovih nekoliko godina, a čini se da mnogi iskusniji od mene nisu.

"Da je bilo manje egoizma..."

Umjesto ujedinjenog suverenizma, imamo opet svađe, podjele, napade i HDZ na vlasti. Sve se to moglo izbjeći sa malo manje egoizma prije koji mjesec.

Još uvijek se može.

Domovinski pokret još uvijek može reći – idemo na nove izbore. Mislav nije čovjek koji odbacuje.

I svi zajedno još uvijek možemo pobijediti zločinačku organizaciju, imati svog premijera, Vladu koja će raditi u interesu Hrvatske i priliku da ne izgubimo još 4 godine i još barem 200.000 Hrvata.

Pravo i Pravda na izbore izlazi samostalno.

Svaki postotak više Mislavu će dati veće šanse da izgradi što jaču stranku. Jer Vlada, ako se i sastavi, neće potrajati.

A bolje od Prava i Pravde, budimo iskreni, nema.

Postoji li bolji kandidat od Mislava Kolakušića trenutno?" napisao je Sinčić.

Žao mi je zbog ovog što se dogodilo Mostu. Žao mi je i zbog ovog što radi Domovinski pokret. Žao mi je i zbog Karoline....

Objavljuje Ivan Vilibor SinčićSrijeda, 24. travnja 2024.

Pročitajte više