Sinčić: Nikakvo preslagivanje, idemo na nove izbore - s MOST-om nećemo, oni drže ljestve HDZ-u

Foto: FAH

IVAN VILIBOR SINČIĆ, koji je danas u Saboru srušio kvorum, osvrnuo se u RTL-u Danas na aktualnu političku situaciju u zemlji te na planove za budućnost.

Na pitanje o tome zašto nije glasao, rekao je kako on ovoj Vladi neće držati većinu.

"Jako je zanimljiva situacija bila danas, neki iz HDZ-a bi htjeli optužiti mene, a 73 ruke je imala vladajuća koalicija, gdje su sve te ostale ruke? Neću im držati većinu jer nisam dio te struje. Danas kvoruma nije bilo, vidjet ćemo za sljedeći petak.

U parlamentu se vidi da situacija nije dobra, slaba je i izlaznost na odbore, pate i građani, ne isplaćuju se stipendije, to sve skupa ne funkcionira", kaže Sinčić.

Novi izbori, a ne preslagivanje


"Opcija novih izbora puno je izglednija od preslagivanja", kaže Sinčić, a na pitanje o tome je li Živi zid spreman surađivati s MOST-om, odgovorio je kako to nije opcija.

"Nećemo sudjelovati u nikakvom preslagivanju, imamo svoj program i borit ćemo se sami. Po pitanju MOST-a, oni se moraju latiti posla. MOST-ova reforma rezanja plaća ne mijenja ništa bitno", dodaje.

Osvrnuo se i na optužbe da je upravo on minirao pregovore Živog zida i MOST-a.

"Božo Petrov je jasno dao do znanja da neće s nama, zavlačio je Živi zid kao i SDP i HDZ u pregovorima. Nama rejting raste, i na anketama, radit ćemo u skladu s našim programom, najavljujem nove poteze u Saboru.

Nije moguća suradnja s MOST-om, MOST se kontaminirao, pokazao je da drži ljestve HDZ-u", zaključuje.

Pročitajte više