sindikalci u ponedjeljak dogovaraju moguće zajedničke akcije protiv izmjena zor-a

Čelnici sindikalnih središnjica u ponedjeljak će se sastati kako bi dogovorili moguće zajedničke akcije protiv predloženih izmjena Zakona o radu (ZOR).

Sindikalni čelnici, koji su se nedavno posvađali oko sindikalnog referenduma o ZOR-u, ipak su proteklog tjedna održali nekoliko sastanaka o zajedničkom nastupu u vezi izmjena ZOR-a.

"Nismo bili toliko sukobljeni da bi nam trebalo klasično mirenje", kaže predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

U mogućim zajedničkim akcijama sudjelovali bi Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati, Hrvatska udruga sindikata, Udruga radničkih sindikata Hrvatske i Sindikat usluga UNI-CRO.

Matica hrvatskih sindikata javnih službi neće sudjelovati u eventualnim prosvjedima jer su njezini čelnici zadovoljni rezultatima pregovora s Vladom i poslodavcima o izmjenama ZOR-a.

Ako vladajuća koalicija uspije osigurati kvorum, Hrvatski sabor mogao bi usvojiti novi ZOR u srijedu, 9. srpnja.

Sindikalni čelnici razišli su se oko referenduma o ZOR-u, koji je održan od 16. do 18. lipnja, tako da u vrijeme saborske rasprave o prijedlogu novog zakona nisu organizirali nikakve zajedničke akcije.

Pročitajte više