Sindikat optužio MORH da je neopravdano dao otkaz teško bolesnoj službenici

SINDIKAT državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, tvrdi u današnjem priopćenju da je MORH neopravdano dao otkaz Anici Beti, službenici Novačkog povjerenstva u Osijeku, usprkos činjenici da je ona bolovala od leukemije od koje je jutros umrla.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH u današnjem priopćenju tvrdi da je službenici MORH-a, usprkos bolesti uručen otkaz.

Podsjećajući da je ministrica obrane Željka Antunović najavila rješenje "dugotrajnih bolovanja", sindikat optužuje MORH da je sukladno tom stavu, ignorirao obavezu na pomoć za bolovanje duže od 90 dana, a koje proizlazi iz Kolektivnog ugovora, iako je pokojna službenica tri puta tražila tu pomoć.

"Zbog ignoriranja obveza iz kolektivnog Ugovora za državne službenike i namještenike kao i činjenice da eventualni sudski procesi i troškovi koje izazivaju ugrožavaju državnu imovinu, sindikat se obratio za pomoć Državnom odvjetništvu i Pučkom pravobranitelju. "Očito da je birokracija u cijeloj priči pojela ljude kojima bi trebala služiti", stoji u priopćenju Sindikata, te se postavlja pitanje - hoće li se MORH i na koji način ispričati i odužiti obitelji Beti, čiju je suprugu i majku izložio stresovima koji su se mogli izbjeći.

Pročitajte više