Sindikat policije Hrvatske traži kaznenu odgovornost Bunjca

Screenshot: HRT

NAKON sinoćnjeg incidenta u saboru, kada je zastupnik Živog zida Bunjac prijetio saborskoj straži koja je iznosila njegovog stranačkog kolegu Pernara, reagirao je i Sindikat policije Hrvatske.

Sindikat policije traži da Bunjac kazneno odgovara

"Sindikat policije Hrvatske povodom incidenta u kojem su naši članovi, djelatnici saborske straže, na izrazito grub način vrijeđani i omalovažavani, a jedan od njih je i bio izložen prijetnjama smrću, zahtjeva da počinitelj snosi punu moralnu i kaznenu odgovornost. Naime, saborski zastupnik Branimir Bunjac uputio je pripadnicima saborske straže krajnje neprimjerene epitete i uvrede dok su obavljali svoj posao održavanja reda u sabornici, a nakon toga i iznio izrazito neugodnu i ružnu prijetnju.

Navedeni čin tim je teži jer je očito da saborski zastupnik istupa iz pozicije moći javnosti poznatog i utjecajnog saborskog zastupnika, dok je svoju prijetnju uputio saborskom službeniku, koji se tamo zatekao u obavljanju svoje dužnosti.

Članovi našeg sindikata i svi ostali policajci i drugi državni službenici koji u opisu svojih dužnosti imaju zaštitu pravnog poretka i očuvanje javnog reda i mira navikli su da ih praktički nekažnjeno vrijeđaju počinitelji raznih kaznenih djela, alkoholičari i narkomani pod utjecajem opojnih sredstava, osobe antisocijalnog ponašanja, a sada tom popisu nažalost treba dodati i saborske zastupnike. Duboko nas žalosti činjenica da je saborski zastupnik odlučio na takav prostački i primitivan način uputiti prijetnje našem kolegi, a nakon toga se još odbio ispričati, te osobe zadužene za održavanje reda i mira u sabornici proglasio napadačima i agresorima. Na taj je način Hrvatski Sabor od zakonodavnog tijela pretvorio u izvor bezakonja.

Ovim putem pred cjelokupnom javnošću pozivamo državne institucije da zaštite prava i dignitet svih državnih službenika (policija, pravosudna policija, carina, saborska straža…).

Od institucija tražimo utvrđivanje potencijalne kaznene odgovornosti i sve daljnje potrebne korake, uz poduzimanje mjera i radnji propisanih zakonom", priopćili su iz sindikata.

Pernara izbacivali iz sabora, Bunjac im prijetio smrću

Podsjetimo, saborska straža je sinoć, oko 1 sat ujutro, krenula iznositi Ivana Pernara nakon opomene s udaljavanjem koju mu je udijelio predsjedavajući Milijan Brkić jer je, kako je ustvrdio, Pernar govoreći o Ivi Sanaderu i HDZ-u, raspravljao izvan teme.

Dok je straža pokušavala iznijeti Pernara, Bunjac je izgubio živce.

"Dosta toga, sram vas bilo - nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se - nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!" vikao je Bunjac, prenosi HRT.

Pogledajte video: Bunjac prijetio stražaru u saboru

VIDEO Na rubu fizičkog sukoba: Pernara izbacili iz sabornice

Pročitajte više