Sindikat policije najavio sudjelovanje u štrajku državnih službenika

SINDIKAT policije Hrvatske priopćio je danas da će se priključiti trodnevnom štrajku sindikata državnih službi u drugoj polovici veljače.

Sindikat policije štrajkat će jer Vlada i dalje isključuje sindikate državnih službi iz socijalnog partnerstva, a nije ponudila nikakav konkretan napredak u pregovorima u odnosu na stanje prije 28. prosinca, kada su sindikati državnih službi proveli jednodnevni štrajk upozorenja.

Neprihvatljiva je daljnja minorizacija i omalovažavanje sindikata državnih službi unatoč jasnoj poruci koju su Vladi za vrijeme jednodnevnog štrajka uputili svi zaposleni u državnim službama, ističe se u priopćenju.

Jedini način za sprečavanje štrajka je poduzimanje konkretnih koraka za povećanje plaća u državnoj upravi, kao i smanjivanja razlika između plaća državnih i javnih službi, naglašava Sindikat policije.

Štrajk će biti organiziran u suradnji s ostalim sindikatima državnih službi, s kojima će se utvrditi točan datum i način njegove provedbe.

Sindikati traže izjednačavanje plaća državnih službenika i namještenika s plaćama zaposlenih u javnim službama prije donošenja Zakona o plaćama, a Vladi prepuštaju odluku hoće li to učiniti korekcijom koeficijenata ili privremenim mjesečnim dodatkom na plaću.

Pročitajte više