Sindikat sinjskog "Autoprijevoza" zadovoljan vladinom odlukom o otpisu duga

ČELNIŠTVO sindikata sinjskog poduzeća "Autoprijevoz" danas je na konferenciji za novinare u Sinju izrazilo zadovoljstvo vladinom odlukom o otpisivanju duga u iznosu od 13 milijuna kuna jer vjeruje da će to omogućiti privatizaciju poduzeća i spas za zaposlene.

"Ta će vladina odluka sada omogućiti Autoprijevozu, koji već godinama posluje s gubicima i bori se s brojnim problemima, pogotovo nelojalnom konkurencijom, da ozbiljno krene u proces privatizacije", rekao je sindikalni povjerenik tvrtke Veljko Nasić.

Australski poduzetnik podrijetlom iz Cetinske krajine Slavko Bošnjak još je prije oko godinu dana poslao Pismo namjere za kupnju Autoprijevoza, ali se s tim u vezi ništa nije učinilo zbog dugovanja državi, koje je sada otpisano.

Sinjski Autoprijevoz, koji raspolaže s 26 autobusa, u vlasništvu je gradova i općina cetinskog kraja i danas ima u radnom odnosu 130 zaposlenih od kojih je 50-ak tehnološki višak.

Njegov spas sindikalci vide isključivo u promjeni vlasnika, tj. privatizaciji, što bi se lako moglo dogoditi nakon najnovije odluke Vlade RH.

Današnjoj konferenciji za novnare bio je nazočan i predsjednik županijske organizacije HUS-a Jozo Marić.

Pročitajte više