Singapursko sveučilišno Izaslanstvo posjetilo zagrebačko Sveučilište

IZASLANSTVO Nacionalnoga sveučilišta u Singapuru predstavilo je danas na zagrebačkom Sveučilištu poseban program razmjene studenata i profesora namijenjen sveučilištima srednje i istočne Europe.

Za posjeta Rektoratu zagrebačkoga Sveučilišta dogovorena je načelna suradnja dvaju sveučilišta te potpisan Memorandum o razumijevanju, izvijestilo je večeras zagrebačko Sveučilište.

Nacionalno sveučilište u Singapuru osnovano je 1905. i danas se sastoji od 12 fakulteta. Riječ je o svjetski uglednoj visokoškolskoj ustanovi. Na globalnoj ljestvici londonskoga "Timesa" to je sveučilište na 18. mjestu među 200 sveučilišta u svijetu.

U singapurskom izaslanstvu bili su profesori prirodoslovnoga fakulteta te fakulteta elektrotehnike i računarstva, a vodio ga je prof. Liew Ah Choy, direktor Ureda za odnose s javnošću.

Domaćini gostima bili su rektorica Sveučilišta u Zagrebu Helena Jasna Mencer i prorektor za znanost i razvoj Aleksa Bjeliš, a sastanku su nazočili i predstavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta i Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Pročitajte više