Siniša Poljak: Nisam sudionik afere Brodosplit

SINIŠA POLJAK, bivši član Nadzornog odbora Brodosplita i bivši direktor trgovačkog društva Koteks reagirao je na tekst koji je na Indexu objavljeno 18. listopada ove godine pod naslovom "Lik i djelo Mladena Bajića: Kako je Brodosplit potopio majstor političkog marketinga". Poljak odlučno demantira nekoliko navoda koje je u tom tekstu iznio Indexov novinar Dragan Miljuš.

U tekstu je tako navedeno da je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić 2003. nakon dolaska Sanadera na vlast "posušio istražni zahtjev u slučaju Koteks protiv Siniše Poljaka, organizacijskog tajnika HDZ-a i bliskog Sanaderovog prijatelja". Poljak to demantira.

"Ne samo da gospodin Mladen Bajić nije posušio istražni zahtjev, već sam ja bio ispitan od strane suca po zahtjevu tužiteljstva jer su oni podigli istražni zahtjev kojeg sud nije prihvatio. Dragan Miljuš koristi, kao i do sada, već uvriježenu sintagmu 'bliski Sanaderov prijatelj'. Ja se nikad nisam koristio tom sintagmom odnosno njezinom prezentacijom u svakodnevnom životu jer ona kao takva nema i nije imala svoje utemeljenje u stvarnosti".

Poljak također demantira da ga nije trebalo "vaditi iz vatre" u aferi Brodosplit. "Ja nisam sudionik 'afere' Brodosplit jer su to utvrdile mjerodavne institucije a ne Mladen Bajić, što se potvrđuje činjenicom da se protiv mene ne vodi niti se vodio niti jedan sudski proces. U istražnom postupku sudjelovao sam kao svjedok a ne kao okrivljenik. Uz to, osim mene i gosp. Vukelića u Nadzornom odboru je bilo još pet članova i sve su odluke NO-a donesene jednoglasno. Nisam vlasnik niti jednog računa van Republike Hrvatske nigdje u svijetu pa tako ni u Austriji. Uz to 16 godina nisam nogom stupio u Austriju", tvrdi Poljak.

Poljak demantira i dio teksta u kojem se tumači zašto se Sanader riješio bliskog suradnika. "Ja nemam nikakve 'prste u pekmezu' jer da ih imamo bio bih sudski procesuiran. Jednostavnim uvidom u Općinski sud u Splitu može se utvrditi kako se protiv mene ne vode nikakvi sudski postupci".

Poljak tvrdi i da nije kadrovirao policijske djelatnike koji su istraživali slučaj Wessels. "Ja nikad nisam kadrovirao nigdje pa tako ni u PU splitsko-dalmatinskoj što najbolje mogu potvrditi osobe odgovorne za kadrovsku politiku u MUP-u".

Pročitajte više