Sinj: Priopćenja gradskog HDZ-a i županijskih braniteljskih udruga u povodu pravomoćnosti presude umirovljenom generalu Mirku Norcu

U POVODU odluke Vrhovnog suda kojom je presuda umirovljenom generalu Mirku Norcu od 12 godina zatvora za ratni zločin nad civilima postala pravomoćna, danas su se priopćenjima za javnost oglasili sinjski odbor HDZ-a, te županijska organizacija HVIDR-e i Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata.

"Tugujemo nad sudbinom generala Norca koji je još jednom žigosan što se borio za Hrvatsku", kaže se u priopćenju sinjskog HDZ-a. "Nadamo se da će naš general kad-tad prošetati sinjskim Trgom kralja Tomislava i pred crkvom izmoliti krunicu gdje će ga dočekati mnoštvo naroda", stoji, uz ostalo, u priopćenju koje je potpisao predsjednik sinjskog odbora HDZ-a Dinko Franchini.

HVIDR-a Splitsko-dalmatinske županije i županijska Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata, čije je sjedište u Sinju, u zajedničkom priopćenju presudu ocjenjuju "sramotnom", a generalu i alkarskom vojvodi Mirku Norcu poručuju da njihova "potpora dolazi".

"U nevjerici dočekasmo Dan državnosti sa sramotnom presudom kojom se general i alkarski vojvoda Mirko Norac proglašava ratnim zločincem i osuđuje na 12 godina robije. Carla del Ponte je zadovoljna, Haag plješće hrvatskom pravosuđu, a mi branitelji hrvatske slobode najoštrije odbacujemo tu presudu", kaže se u priopćenju koje su potpisali potpredsjednici spomenutih udruga Neven Vučković i Ante Smoljo.


Pročitajte više