SIRIJA POZIVA AMERIKU DA PRONAĐE POLITIČKO RJEŠENJE - NOVINE

Sirija je u nedjelju pozvala Sjedinjene Države da odustanu od rata protiv Iraka i da se usredotoče na političko rješavanje spora oko oružja za masovno uništavanje.

´Bude li rata, SAD će sigurno platiti visoku cijenu, a teške posljedice neće mimoići nijednu stranu, pa ni Amerikance, koji će biti među prvim gubitnicima´, piše u uvodniku Syria Timesa koji izlazi na engleskome.

´Hoće li razum i logika (prevagnuti), i hoće li se odustati od odluke o ratu u korist naroda cijele regije i cijeloga svijeta´, pita se taj sirijski list.

´Kad vidimo tisuće i tisuće američkih vojnika s oružjem, kako se slijevaju u ovu regiju, može se zaključiti da je rat neposredna prijetnja i nezaustavljiv...´, dodaje list.

´Ali kad razmišljamo o štetnim posljedicama trećega Zaljevskog rata na svjetsku stabilnost i na mir, moramo zaključiti da ne bi bilo mudro da supersila poput Sjedinjenih Država počne rat protiv jedne male zemlje i ugrozi svjetsku sigurnost samo da zadovolji pohlepu zagovornika rata u Bushevoj administraciji´, kaže se dalje u uvodniku Syrian Timesa.

Državne novine al-Thawra pišu da Sirija ne štedi truda kako bi se izbjegao takav razoran rat i da nastoji svojim utjecajem dovesti do toga da prevagne želja za traženjem političkoga, a ne vojnog rješenja.

Pročitajte više