Sisački monstrum Srđan Mlađan izlazi iz zatvora, mora se pojaviti na sudu

Foto; Hina

SISAČKI monstrum Srđan Mlađan, čijih se krvavih pohoda još uvijek mnogi sjećaju, u četvrtak izlazi iz zatvora, neslužbeno je potvrđeno Indexu. 

Mora svjedočiti na suđenju zatvorskom kolegi koji je utegom smrskao lubanju ubojici Pukanića i Franjića

Mlađan iz zatvora izlazi privremeno, kako bi svjedočio na Županijskom sudu u Varaždinu. Bit će svjedok na suđenju 29-godišnjem ubojici Dariju Šišakoviću koji je 19. ožujka 2015. u zatvoru u Lepoglavi, u kojem kaznu služi i Mlađan, više puta utegom u glavu udario Roberta Matanića, osuđenog za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića.

Mlađana će uz iznimno visoke mjere osiguranja dovesti na sud u Varaždinu. 

Optužnica protiv Šišakovića podignuta je još u rujnu 2015., no suđenje započinje tek sada jer je Matanić bio u komi, a onda i u vegetativnom stanju. U napadu mu je trajno ozlijeđen mozak, zbog čega ne može govoriti. Matanić se nalazi u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu te se ne bi trebao pojaviti na suđenju. 

Dvostruko ubojstvo počinio već sa 17 godina, film Rođeni ubojice je prije toga u videoteci posudio 52 puta

Sisački monstrum Mlađan počinio je brutalna hladnokrvna ubojstva krajem 90-ih i 2002. godine.

Dvostruko ubojstvo počinio je već sa 17 godina. 

“Odlučio sam na tom mjestu i tog dana nekoga ubiti, meni je bilo svejedno koga. Da nije naišla ona, žrtva bi bio netko drugi”, kazao je Mlađan u istrazi ubojstva 16-godišnje Elizabete Šubić.

Nju je s 1998. ubio s dva hica, a nakon toga je sjeo u autobus i vratio se u Sisak. Nakon nekoliko dana, početkom veljače, ubio je Petra Jančića. 

Pustili ga za vikend iz zatvora pa opljačkao banku, ubio policajca i zatočio obitelj

Istražitelji su Mlađana uspjeli otkriti jer im je upao u oči podatak da je jedan mladić film Rođeni ubojice posudio čak 52 puta. Nakon što su ga priveli, Mlađan je priznao ubojstva i pljačku banke. Osuđen je na 10 godina zatvora, a kaznu je služio u Požegi. 

Pustili su ga na vikend, a Mlađan je unajmio stan u Zagrebu, nabavio pištolj i opljačkao Sisačku banku u Zvonimirovoj ulici. Pritom je ubio policajca i oca troje djece Milenka Vranjkovića Kinga koji ga je pokušao uhititi. Nakon toga je pobjegao i u stanu na Ravnicama zatočio tročlanu obitelj Kosović.

Nakon višesatnih pregovora s policijom predao se i otada je u zatvoru. Na slobodu izlazi 2027. godine. 

 

Pročitajte više